startpagina.

In 1990 kocht ik mijn eerste huis, wat de start betekende van vele jaren verbouwingen... Mijn toenmalige buren, een bejaard echtpaar, woonden in een groot huis met een riante tuin. Enige tijd later echter overleed de vrouw des huizes en haar echtgenoot besloot het huis te verkopen.

Financieel was dit echter voor mij op dat moment niet haalbaar en de woning werd eigendom van een jong koppel dat vrijwel onmiddellijk overging tot een eerste renovatie van het pand.

Na een tiental jaren besloten echter ook zij het huis opnieuw te verkopen, maar ook toen was dit financieel voor mij niet haalbaar.

Niemand kon voorzien dat de daarop volgende eigenaars 8 jaar later opnieuw overgingen tot verkoop en op dat moment was het voor mij ‘nu of nooit’. Geduld wordt beloond en na vele jaren was kon ik me dan ook eindelijk de trotse eigenaar noemen van het pand wat me van het begin af al interesseerde.

 

In den beginne ....

De eerste eigenaars hadden in feite nooit gerenoveerd en dus bleef het huis in zijn originele staat van omstreeks  1930. Zo was er geen centrale verwarming, geen badkamer en het enige toilet bevond zich in de (onverwarmde) achterbouw, en ook de watervoorziening en de elektriciteit waren dringend aan vernieuwing toe. De eerste kopers besloten dan ook tot hernieuwing van de nutsvoorzieningen en een algemeen herstel van vloeren, bepleistering e.d. en bouwden een deel bij aan de zijkant van het huis, waarin een moderne badkamer, een berging en, boven, een nieuwe slaapkamer werden voorzien. Van hen kreeg ik de foto’s op deze pagina ter beschikking, op voorwaarde dat hun privacy gerespecteerd werd, vandaar dat de gezichten onherkenbaar zijn gemaakt.

 

 

Voorheen...

Wenst u meer foto’s en in een groter formaat ?

          Kijk dan onderaan deze pagina !

Hierboven ziet u slechts een selectie van de in totaal 126 foto’s. Indien u ook de overige wilt zien en bovendien in een (veel) groter formaat, klik dan op onderstaande link. Gelieve er wel rekening mee te houden dat al deze foto’s ingescand zijn van analoog fotomateriaal, en dus niet de kwaliteit hebben van digitale genomen foto’s !

                                                                Klik hier.