startpagina.

In de zomer van 2005 hadden de vorige eigenaars achteraan een stuk laten aanbouwen waardoor de volledige achterbouw opengetrokken werd. Dit betekent dat de oorspronkelijke 24 m² oppervlakte van de keuken werd vergroot met 20 m² wat een totaal van 44 m² oplevert! Bovendien werden de overblijfsels van de achterbouw afgebroken en er werd een brede glazen achterwand geïnstalleerd en een berging met aparte WC gebouwd. In de keuken werd tevens een werkeiland geplaatst en het volledige dak van de achterbouw werd vernieuwd.

 

 

Zeker groot genoeg :)

Ondanks de recente aanbouw bleek bij aankoop dat er weinig aandacht was besteed aan de afwerking, zodat ook hier een en ander moest opgeknapt worden. Zo was de siliconenafdichting aan het aanrecht niet alleen op een totaal zinloze manier aangebracht, maar ook achteraf niet onderhouden . De enige oplossing was dan ook deze volledig te verwijderen en te vernieuwen :

 

De keuken...

En ook de deurlijsten naar de gang werden aangepakt :

 

 

Er was ook ooit begonnen aan het verwijderen van de verflagen op de deurlijsten van de deuren tussen de nieuwe keuken en het oudere gedeelte, maar dit was nooit afgewerkt. Vermits de afbijtmiddelen al die jaren erop gebleven waren, was het een hele klus deze deurlijsten opnieuw blank te krijgen, maar na vele uren werk was dit uiteindelijk  ook voltooid :

Op die manier was de eerste fase van de keuken afgerond :)